Mast Step-mastotikkaat

Nyt saatavana käytännölliset mastotikkaat. Mastohuollot voit tehdä itse, ilman maston kaatamista tai muiden apua. Mastotikkaat sopivat kaikille mastotyypeille. Tukevat 40 mm Polyester-turvanauhasta valmistetut mastotikkaat nostetaan kuten isopurje.

Tekniset tiedot

MAST STEP-mastotikkaat valmistetaan tukevasta 40 mm Polyester-turvanauhasta, vetomurtolujuus 1280 kg. 
Askelmat 400 mm välein, tehdään samasta turvanauhasta. Ompeleet tehdään kestäviksi ATK-ohjatulla ompelukoneella, joka varmistaa, että ommeltikkaus on samanlainen joka askelmassa. Jokaisen askelman kohdalle tulee grommet-rengas, näihin renkaisiin kiinnitetään ratsastajat ja sakkelit, samanlaiset kuin on veneesi isopurjeessa. Ratsastajia saat venetarvikeliikkeistä tai purjeneulomosta.

10 m mastotikkaille tulee 25 ratsastajaa 
12 m mastotikkaille tulee 30 ratsastajaa 
14 m mastotikkaille tulee 35 ratsastajaa 
16 m mastotikkaille tulee 40 ratsastajaa

MAST STEP-mastotikkailla työskentelet mastossa ilman apuvoimia, nostetaan ylös kuten isopurje.  Isopurje lasketaan ensin alas, mastouraan syötetään ratsastajat, jotka on kiinnitetty tikkaissa oleviin grommet-renkaisiin. 

MAST STEP-mastotikkaat nostetaan isopurjeen nostimella (fallilla). Yläpään kaksoisaskelma säädetään noin 1,7 m ylhäältä vajaaksi, näin saadaan molemmat jalat samalle tasolle ja ylhäällä työskentely helpottuu.

MAST STEP-työskentelyvyö antaa turvallisuutta ylös mentäessä ja vapauttaa molemmat kädet työskentelyyn ylhäällä. 
Työskentely vyö on kaksitoiminen, toinen osa vä myös puosuntuolin kanssa. Tällöin tarvitaan apummies ja kaksi nostinta (fallia), toinen MAST STEP-mastotikkaille ja toinen puosuntuolille. 

Näin meneteltäessä apumies ei tarvitse suuria voimia vinssatessaan, koska tikkaiden tuomaa etua voidaan käyttää mastoo kiivetessä. Tällöin puosuntuoli toimii turvavaljaana.

MAST STEP-mastotikkaita voidaan käyttää myös veneestä pudonneen henkilön pelastamiseen. 

MAST STEP-mastotikkaan alapää lasketaan veteen ja kiinnitetään veneen vinssille, jolloin veteen joutunut henkilö voi tikkaiden avulla helposti tulla veneeseen.

MAST STEP-mastotikkaita olemme valmistaneet vuodensta 1990 alkaen. Se on saavuttanut myönteisen vastaanoton veneilijöiden keskuudessa.